Cum fac un server Web cu Windows XP sau Windows Server 2003

Mai corect ar fi "cum instalez" serverul de Web în Windows XP sau Windows Server 2003. Serverul de Web se numește IIS – Internet Information Services. Kitul de instalare este inclus în Windows – serviciul trebuie doar activat. Atenție: Windows XP Home Edition nu are IIS, ci numai Windows XP Professional.

Instalare
În Control Panel -> Add or Remove Programs -> se selectează Add or Remove Windows Components -> se activează acele componente necesare. Se testează căutând http://localhost în browser.

Paginile web sunt păstrate implicit de IIS în directorul C:\InetPub\wwwroot\. Managementul serverului de Web se face cu o consolă pe care eu o accesez cam așa: clic dreapta pe My Computer -> Manage Computer -> expandez nodul Services and Applications -> aleg Internet Information Services.

Nu mai țin minte toate detaliile pentru că nu mai folosesc Windows XP de mult… Dar poate ajută articolul meu despre instalarea IIS pe Windows Vista, cu un scenariu foarte simplist dar general pe rețea de apartament cu router Romtelecom Ethernet. Un alt articol de-al meu spune cum instalăm mai multe site-uri sau aplicații Web pe același server IIS.

Notă: În Windows XP Professional și Windows Server 2003 avem versiunea IIS 6.0. Windows Vista și Windows Server 2008 au versiunea IIS 7.0, mai tare.

P.S. Articolul ăsta este tot din ciclul "întrebări din motor de căutare aterizează pe blogul meu".

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s