Microsoft în lumea Open Source

Uneori am senzația că se întâmplă ceva cu Microsoft. O ia razna [compania] sau chiar se fac băieți buni? De vreo câțiva ani încoace, tot scot software gratuit (ca ăsta), deschid surse sau specificații de protocoale și intră în parteneriate cu "dușmanii". Da’ ce-am aflat acum 5 minute le întrece pe toate:

  • Microsoft sponsorizează la nivel Platinum ASF-ul – Apache Software Foundation. Măi să fie!
  • Microsoft dă proiectul Open Source ADOdb comunității PHP. Păi știam că IIS 7 a fost optimizat pentru PHP, da’ chiar așa?
  • Microsoft mai deschide specificațiile pentru încă alte 150 de protocoale din Windows Server sau .NET Framework. În fine, mai mult decât i-au obligat avocățeii UE…

E drept, băieții se joacă de-a Open Source de ceva timp. Au scos codeplex.com, un soi de SourceForge menținut de ei, sau Port25, un site de discuții despre interoperabilitate. Dar nu mă așteptam să dea bănicei unora cu care altminteri competiționează.

Cred că e și asta o chestie de cultură. La ei, reușesc să colaboreze competitorii între ei pentru că sunt în aceeași barcă, totuși. La noi, chiar și partenerii de tunuri, care se au unul pe celălalt "la cataramă", se "scuipă" între ei în fața țării, la audiență maximă. Hai că m-am ofticat din invidie! Mă duc la o țigară…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s