Câte instanțe virtuale pot instala conform licenței Windows Server 2008?

Depinde de ediția Windows Server 2008 pe care o cumperi:

  • Web Edition: O instanță fizică SAU una virtuală.
  • Standard Edition: O instanță fizică ȘI una virtuală.
  • Enterprise Edition: O instanță fizică ȘI până la 4 instanțe virtuale.
  • Datacenter Edition: Număr nelimitat de instanțe virtuale.

Ce mai am de spus:

  • sursa acestor informații plus altele faine este Directions on Microsoft, o revistă independentă condusă de un tip tare descurcăreț. Nenea ăsta știe lucruri uneori mult înainte să le afle angajați de-ai Microsoft. Am citit câteva exemplare din revista asta.
  • Datacenter Edition nu se găsește pe toate drumurile, ca celelalte ediții. Vine preinstalată pe hardughii OEM, servere de mare capacitate. Microsoft discută direct cu producătorii pentru realizarea soluțiilor ce rulează Datacenter Edition.
  • Despre mașini virtuale în scenarii simpluțe, la noi acasă, am mai scris mai demult într-un articol: Mai multe calculatoare într-unul singur. Spuneam că poți porni descărcând gratuit Virtual PC 2007 de pe site-ul Microsoft.
  • Vorbind de virtualizare serioasă, Microsoft dă tehnologia Hyper-V quasi-gratuit, la vreo 30 EUR cât să nu supere comisia UE. Dar când faci mașini virtuale multe și critice, îți trebuie și ceva tehnologie de management, dimensionare, actualizări. Iar asta este pe bani. Caută familia System Center de la Microsoft – unul din membri e ceva cu Virtual Machine Manager.
Reclame

2 gânduri despre „Câte instanțe virtuale pot instala conform licenței Windows Server 2008?

  1. cu datacenter edition e o cu totul alta mancare de peste… eu cel putin pana acum nu m-am intalnit cu vreunul.ai si alta detalii despre datacenter?ca suna interesant partea aia in care MS certifica hardwareul pt datacenter edition.si ei se ocupa si de asta…suport direct la ei probabil, etc etc. 😀

  2. Știu doar că Datacenter vine preinstalat pe mașinăriile unor producători serioși gen HP, Fujitsu etc. Oricum, discutăm despre proiecte de mare anvergură dacă luăm în calcul Windows Server Datacenter. Proiecte de acest gen pot fi derulate doar de organizații mari, cu bugete pe măsură. Ori pentru astea, Microsoft sigur alocă un Account Manager. Că unde-s bani mulți… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s