Software quasi-gratuit Microsoft pentru firmele startup de programatori

Păi dacă tot vorbii mai adineauri despre soft gratuit pentru studenți, ia să facem o flotare logică. Ce visează studenții (unii) să facă după terminarea studiilor? Să-și tragă firmă, nu? Și dacă-și fac firmă de programare software, întreabă în stânga și-n dreapta cât îi costă licențele și cum pot să se descurce de-o soluție mai ieftină. Io unul am fost bombardat cu întrebări d-astea.

Țineți aproape. Microsoft dă pe de-a moaca pentru micile firme aflate la început de drum dar angajate în dezvoltarea de software.

Adicătelea? Dacă ai adunat 2-3-7-n prieteni programatori și-ați pus de-o firmă, firma are mai puțin de 3 ani și venit mai mic de 1 mulion de verzișori pe an, te bagi la BizSpark și primești ‘geaba:

Au toate licență pentru producție, nu demo sau test. Da’ pentru uzul tău în firmă, nu să le revinzi, bre! Vezi ghidul DreamSpark pentru detalii.

Și cică stai așa, cu softul ăsta, vreo 3 ani fără să te deranjeze nimeni. Timp în care tre’ să dezvolți o soluție software-as-a-service de se livrează pe Internet, ca să arăți că totuși te ții de programare, nu de tăiat frunză. La finalul celor 3 ani cică plătești un amărât de 100 USD și Microsoft te bagă într-o rețea de firme partenere.

Mda, ar mai fi ceva. Se dă Visual Studio, se dau servere, dar unde-i Windows și Office. Păi te bagi frumușel în MAPS și o rezolvi și p-asta. Microsoft Action Pack Subscription e tot un program Microsoft pentru parteneri prin care obții software quasi-gratuit.

Ah, uitai: colegul meu Todi vorbește pe blogul lui despre BizSpark. Dați o raită și poate aflați mai multe, că el este expertul nostru în d-ăștilea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s