Trial de 240 zile la Windows Server 2008 Web Edition

Păi te duci frumușel în pagina de trial produse Windows Server și găsești link-ul paginii de descărcare. Boon! Tragi cât te ține țeava, dai drumul la instalare și, când cere cheia, zici că vrei să probezi mai întâi. Așa mi-a zis Cosmin de la MRM sau McCann.

Și zice-se că te lasă să-l guști de probă vreo 60 de zile. După care…

Perioada de probă poate fi re-activată, re-setată sau re-armată. De 3 ori. Deci ai în total 4 perioade de probă după aritmetica mea, un total de 240 de zile.

Chiar Microsoft pe site-ul de suport documentează cum se face resetarea pentru perioada de probă: How to extend the Windows Server 2008 evaluation period.

Și dacă nici după 8 luni de zile nu reușești să-ți scoți banii cu serverul tău de web ca să plătești licența, atunci mai bine îți duci aplicațiile la o firmă de hosting sau le pui pe calculatorul tău cu Windows Vista.

Ediția Web a serverului este una specializată. Nu poți pune Active Directory sau alte servicii uzuale, dar ține foarte bine aplicații și site-uri Web. Ar costa cca 460 EUR licența uzuală Open, că am găsit-o în listă: LWA-00316 – Windows Web Server 2008 Sngl OLP NL. Sau, dacă ești găzdar de site-uri sau aplicații pentru alții, plătești lunar o sumă infimă către Microsoft prin SPLA – Service Provider License Agreement.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s