Descărcare progresivă de fișiere audio sau video de pe un server Web IIS 7.0

Mă refer la serverul Internet Information Services din Windows Vista sau Windows Server 2008, cel despre care am tot scris în blogul meu.

Din când în când, mai merg pe site-ul IIS.NET ca să văd ce instrumente noi au mai fost lansate pentru descărcare…

Bit Rate Throttling se cheamă drăcia care-ți permite să livrezi de pe site-ul tău conținutul multimedia progresiv. Și am impresia că e inclusă în pachetul IIS Media Pack 1.0.

Pe scurt, cum merge treaba

Să zicem că serverul tău Web trebuie să livreze clientului un fișier video de vreo 10 MB, durând, zic și eu, 5 minute. În mod normal, ar "scuipa" tot fișierul cât poate de repede către client, cât îi permite banda. Iar uneori banda îi permite să-l transfere în 20 de secunde…

Dar de ce să pui atâta stres pe banda disponibilă când, de fapt, nu e nevoie? Mai ales că asta ar putea avea impact asupra următoarelor cereri către server.

Mai bine "împingi" repede primul MB din fișier ca să pornească repede filmul. După care, împingi mai încet, la o rată de transfer mai apropiată de bit-rate-ul filmului, cât să asiguri redarea cursivă. N-are nici un rost să împingi biții mai repede decât poate să-i redea playerul.

În felul ăsta, Bit Rate Throttling îți salvează banda de transfer și pentru alte cereri. Unde mai pui că uneori plătești pentru încărcarea de vârf a benzii. Părerea mea.

La momentul ăsta, sunt suportate din oficiu formatele .asf, .avi, .flv, .m4v, .mov, .mp3, .mp4, .rm, .rmvb, .wma și .wmv. Configurezi doar parametrii. Dar poți să descrii și să extinzi lista de formate după cum ai nevoie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s