Software gratuit Microsoft pentru studenți

Cică prin programul DreamSpark de la Microsoft, studenții pot să descarce gratuit ceva scule pentru programare sau design și servere: mai un Windows Server, un SQL Server, un Visual Studio Professional… așa, de probă și învățare. Software care ar costa mii de dolari altfel.

Programul a fost lansat global de Microsoft încă de din februarie, cred. Colegul meu Todi scria (și scrie) despre acest lucru. Dar nu funcționa în România dintr-un motiv foarte trivial: pen’ că Microsoft nu avea cum să verifice dacă ești student sau minți 🙂 Că nu exista o autoritate națională care să aibă o bază de date curată și actuală cu toți studenții din țară.

Ei bine, s-a cam rezolvat: cică dacă ești din România poți să-ți demonstrezi la Microsoft statutul de student cu cardul ISIC, ăla de-l dau cei de la International Student Travel Confederation pentru o droaie de reduceri peste tot prin lume, mai ales la bilete de transport.

Todi mai zice că poți să-ți iei cardul ISIC și de la orice agenție BRD… Ar costa cam 20 de RON, da’ obții vreo 38.000 de discount-uri. Și e pe bune – peste tot prin Europa pe unde m-au dus trebile am văzut logo-urile cu reduceri pentru studenți.

Nu mai sunt student, așa că n-am putut verifica personal procesul, dar ar fi cam așa:

Mergi pe DreamSpark.com, te autentifici cu Windows Live ID, bagi numărul de card ISIC și descarci la software cât te ține banda (sau cunoștințele ca să-l folosești).

Vezi că dacă n-ai cont Windows Live ID, sau .NET Passport, cum i se mai spunea, poți să-ți tragi unul la account.live.com. Tot acolo gestionezi contul, pentru schimbarea parolei, de exemplu. Windows Live ID este același pe care-l folosești în MSN Messenger sau o droaie de servicii online de la Microsoft.

Lasă un comentariu